Innsamling til veldedighet på Twitch
Velge riktig veldedighet
Når du skal velge hvilken veldedighet du vil samle inn penger for, finnes det enkelte spørsmål du kan stille deg selv:
- Hvorfor vil jeg gjøre en innsamling?
- Er det en veldedighet jeg ønsker å støtte?
- Er jeg rammet av det veldedigheten ønsker å takle?
- Har veldedigheten et budskap og mål som samsvarer med mine egne?
Å finne ut hvilke veldedigheter det er som passer det du brenner for vil gjøre det enklere å velge en veldedighet. Når du har valgt hvilken veldedighet det er som passer for deg, er det på tide å planlegge arrangementet ditt.
Først må du finne ut hvilken innsamlingsplattform veldedigheten bruker. Innsamlingsplattformer lar deg opprette innsamlingskampanjer for å støtte veldedige organisasjoner – og de tar seg av alle donasjonene og håndteringen av kampanjen, sånn at du kan fokusere energien din på fellesskapet!
Twitch leverer nå sitt eget veldedighetsverktøy, som lar deg enklere starte innsamlingsaksjoner for saker du bryr deg om ved hjelp av bare noen enkle klikk. En ny fane på innholdsleverandør-kontrollpanelet hjelper deg i gang. Du finner mer informasjon i vår hjelpeartikkel eller ved å gå til innholdsleverandør-kontrollpanelet .
Her har du noen innsamlingsplattformer med verktøy for innholdsleverandører:
Har du flere spørsmål om å gi eller samle inn donasjoner, se vår hjelpeside om donasjoner til veldedige formål .
Mål, milepæler og insentiver
Mål, milepæler og insentiver er ikke bare måter å utfordre fellesskapet ditt på, men de er også en flott måte å belønne dem. Enkelte innsamlingsplattformer byr på verktøy som kan hjelpe deg med å spore disse, så sørg for at du sjekker hva som er tilgjengelig og hvilke som kanskje passer for deg.
Mål. Alle kampanjer trenger et mål. Å sette et mål lar fellesskapet vite hva de jobber seg opp mot. Hundre dollar? Fem tusen dollar? Sett et realistisk mål som fellesskapet ditt kan nå.
Om dette er din første veldedighetsstrøm eller strømming fortsatt er nytt for deg, kan du kanskje velge et mål som du, vennene dine, og familien din kan nå sammen. Du kan fortsette å øke målene, og du kan legge til ekstra mål å strekke seg etter senere. Bare sørg for at du er forberedt!
Strekkmål kan være: «Hei alle sammen, vi har nådd hovedmålet på 2500 USD til det veldedige formålet ____! Det nye strekkmålet er på 5000 USD … og om vi når det, kommer jeg til å farge håret mitt lilla!»
Når du setter mål er det viktig å huske på at hver eneste slant du samler inn teller! Etter å ha gjort noen innsamlingsaksjoner, kommer du til å bedre kunne forstå hva du og fellesskapet ditt kan oppnå.
Milepæler. De er litt som mål, men de fungerer mer som mini-mål. Ved å bruke milepæler kan du oppfordre til donasjoner, sånn at du møter målet. Om du har et mål på $5000, kan det hjelpe å sette milepæler i trinn som strekker seg opp til dette målet. Så om den første milepælen er på $500, burde den neste være på $1000, så $500 igjen, osv.)
Eksempler:
- Hver $500 utløser en loddtrekning av noe!
- For hver $1000, lager jeg en mysteriesmoothie med ingredienser chatten stemmer på!
- «Når vi $500, så tar jeg en pai midt i fjeset!»
- «Om vi kommer halvveis i mål, hopper jeg opp i et basseng med klær på.»
Insentiver er fordeler du kan tilby publikum for å motivere dem til å utføre handlinger. Det to variantene av insentiver vi vanligvis ser er som oftest virtuelle og fysiske. Når du bestemmer deg for insentiver er det enkelte spørsmål du kanskje vil stille deg selv.
- Er dette insentivet noe som resonerer med fellesskapet mitt?
- Er dette noe jeg kan gjøre om og om igjen?
- Er dette insentivet for enkelt for meg å gjennomføre?
Det beste med insentivene er at du får bestemme hva de skal være! Ikke glem å gi fellesskapet påminnelser om insentivene dine mens strømmen pågår!
Eksempler:
- Hei, alle sammen! Ikke glem at for hver $25 så spiser jeg en Bean Boozle-bønne!
- For hver $10 innsamlet setter jeg en midlertidig tatovering på armen!
- Hei, alle sammen! Ikke glem at om vi når målet, så farger jeg håret mitt OG jeg spiller et skummelt spill jeg hater!
- Om vi kommer halvveis i mål, skal jeg danse en improvisert dans mens jeg har på kyllingkostyme.
Ta en titt på våre retningslinjer for nettfellesskapet ↗ om du er usikker på et insentiv du har funnet på.
Skap hype rundt veldedighetsstrømmen din
Så du har planlaget en veldedighetsstrøm, men hva gjør du nå? Det er på tide å spre budskapet og forberede deg selv og fellesskapet på det kommende arrangementet!
Her er noen praktiske måter å skape litt oppmerksomhet rundt den kommende veldedighetsstrømmen din på:
- Skaff deg kunnskapsmateriale om veldedigheten du samler inn penger til
Hvilken veldedighet er det du får fellesskapet ditt til å samle inn penger til? Hva er målet deres? Hvordan påvirker donasjonene målet de prøver å oppnå? **Sørg for at du gjør research og har informasjonen klar, så du kan dele den med publikum, gi god innsikt, og mer!
Eksempler:
- Jeg samler inn penger til veldedigheten __, fordi __ betyr veldig mye for meg. Slik hjelper de __.
- «Vi samlet nettopp inn $250, som kan dekke nødvendig blodoverføring for et barn!!»
Når fellesskapet forstår hvordan donasjonene deres påvirker ting, så skaper det en god følelse.
- La dem vite ting på forhånd. Gi fellesskapet minst to ukers forvarsel om startdatoen for hendelse. Å gi fellesskapet og moderatorer informasjon på forhånd kan hjelpe dem med å forberede seg bedre på veldedigheten!
- Lag litt liv i strømmingen din! Ikke glem å snakke om kommende veldedighetshendelser i strømmene som kommer i forkant! Hypen sørger for at det ligger fremst i tankene til fellesskapet og gir dem flere muligheter til å se frem til strømmingen.
- Forhør deg med fellesskapet. Se hvilke insentiver de aller mest vil se at blir møtt under strømmingen! Benytt deg av denne muligheten til å identifisere hvilke insentiver det er som fanger fellesskapets oppmerksomhet, og identifiser nye eller overraskende insentiver til kommende kampanjer!
- Planlegg hendelsen din via kanalinnstillingene dine! På denne måten vet fellesskapet når de må følge med og kan gi sin støtte! Se Kanaloppsett-siden
↗ for informasjon om hvordan du bruker Strømmeplan-verktøyet, om du ikke allerede kan det.
- Innlegg på sosiale medier i forkant av hendelsen! Desto flere som kjenner til hendelse, jo bedre! Du kommer til å ville bruke de sosiale medier du har en konto på til å spre ordet.
- Del innsamlingsmålet, dato, tid og en lenke til Twitch-kanalen din, sånn at folk vet hvor de skal gå.
- Del insentivene dine og la publikum få vite hvordan du belønner dem!
- Samarbeider du med noen andre? Ikke glem å tagge dem i innlegget ditt.
- La fellesskapet vite hvordan de kan støtte saken og få dem til å dele innleggene dine på sosiale medier.
Ute av trening på sosiale medier? Vi har en skaperskoleartikkel om Strategi på sosiale til å hjelpe deg med å forberede deg på å dele veldedighetsarrangementet din!
- Forbered moderatorene! Dobbeltsjekk for å sørge for at moderatorene holder seg oppdatert med de nyeste Twitch-verktøyene for moderasjon og sikkerhet. Trengs det en oppfriskning? Se vår skaperskoleside for Moderering og sikkerhet ↗.
Sørg for at du bruker de beste metodene, og at du får en skikkelig god start før hendelsen i det hele tatt har begynt!
Gå live
Når du forbereder deg på å gå live med veldedighetsarrangementet ditt, er det enkelte verktøy som hjelper deg med innsamlingen. La oss snakke om utvidelser, overlegg og chatbotter.
Utvidelser er interaktive overlegg og paneler som integreres direkte med strømmingen din på Twitch. De fleste veldedighetsplattformer har utvidelser som du kan bruke på Twitch.
Veldedighetsutvidelser | Hva gjør de
|
For mer informasjon om hvordan utvidelser fungerer og hvordan du best bruker dem, se artikkelen vår om utvidelser. ↗
Overlegg er de perfekte visualiseringselementene til å vise målet med. Overlegg kommer i forskjellige varianter, sånn at du kan velge hvilket som passer best for oppsettet ditt. Husk at du burde sjekke om innsamlingsplattformen du bruker kan kobles til overlegget/varslingstjenesten du bruker for å gjøre det enklere å samkjøre ting.
Chatbotter er ett av de viktigste verktøyene innholdsleverandører kan bruke til å administrere kanalene sin. Chatbotter gjør strømming enklere for innholdsleverandører ved å moderere chatten, starte småspill for å øke engasjementet blant seere, gi svar til seere i chatten, og mer. Når det kommer til innsamlinger, kan chatbotter brukes til handlingsoppfordringer og gi informasjon til publikum om saken du støtter.
Handlingsoppfordringer kan trekke publikums oppmerksomhet, øke interessen og lede dem til å gjøre noe du vil at de skal gjøre.
Eksempel på en handlingsoppfordring: I dag samler ___ inn penger til ____. Hjelp oss med å møte målet vårt på $1000 og gi dine donasjoner her: htt://Link.Link.Link.Link. Alle bidrag hjelper!
Har du ikke en chatbot ennå? Her har du noen populære botter vi har sett folk bruke:
Om du har noen spørsmål om innsamlinger til veldedighet på Twitch, ta kontakt på Charity@twitch.tv .↗