Aanbevelingen op Twitch
Als je Twitch bezoekt, doen we aanbevelingen om je te helpen nieuwe community's en content te ontdekken waarvan we denken dat je die leuk zult vinden. Dit artikel gaat over onze aanpak voor het doen van aanbevelingen en geeft informatie over hoe je dat kunt beïnvloeden.
Carrousel op de homepagina
Bezoekers van Twitch vinden bovenaan de homepagina onze carrousel, die een preview geeft van live kanalen of aankomende evenementen. De carrousel bevat content die is samengesteld door Twitch-medewerkers en wordt niet ingevuld via een geautomatiseerd systeem of via je interacties met Twitch. Twitch kan bepaalde segmenten uitlichten van onze contentcreators, aankomende Twitch-evenementen of content die wordt gesponsord door onze adverteerders. De carrousel van Twitch verschilt per regio om rekening te houden met geografische verschillen tussen creators en hun content, zoals de gebruikte taal.
Planken op de homepagina
Direct onder de carrousel vind je een aantal verschillende horizontale overzichten met content die je kunt scrollen. Deze worden door Twitch "planken" genoemd. We laten je altijd planken zien met kanalen en categorieën waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden, en misschien laten we je ook andere planken zien die door Twitch-medewerkers kunnen worden samengesteld. De planken worden voor je geselecteerd op basis van je taal, apparaat, browser, je betrokkenheid bij Twitch en je inlogstatus. Als je Twitch eerder hebt bezocht, wordt de volgorde van de planken en de kanalen in de planken ook gepersonaliseerd op basis van je kijkgeschiedenis. Dit betekent dat we informatie over kanalen en categorieën gebruiken die je in het verleden op Twitch hebt bekeken om nieuwe content aan te bevelen waarvan we denken dat je die leuk zult vinden. Voor alle Twitch-planken geldt dat live kanalen vaker een hogere prioriteit krijgen dan offline kanalen.
Linkernavigatiebalk
Links van de carrousel en de planken zien Twitch-gebruikers de "linkernavigatiebalk". Daar zien ingelogde gebruikers een overzicht van de kanalen die ze hebben gevolgd, met eerst de live kanalen en daarna de offline kanalen, in volgorde van het aantal nieuwe video's dat beschikbaar is. Na de gevolgde kanalen zie je aanbevolen kanalen, ook nu weer geselecteerd op basis van je regio, taal, interactiegedrag en kijkgeschiedenis. Wanneer je in een kanaal bent, bevat de linkernavigatiebalk na de aanbevolen kanalen ook nog een derde overzicht met kanalen die vergelijkbaar zijn met de kanalen die je momenteel aan het bekijken bent.
Door pagina's bladeren
Vanaf de homepagina van Twitch of een willekeurig andere kanaalpagina kunnen kijkers altijd op de knop "Bladeren" in de linkerbovenhoek van het scherm klikken om extra content te vinden. Op de pagina Bladeren van Twitch kun je naar content zoeken op categorie, die geselecteerd is door streamers, of op live kanalen. Vervolgens kun je de categorieën of kanalen sorteren op de aanbevelingen van Twitch of op het aantal kijkers, van hoog naar laag.
Zoekbalk
Vanaf de homepagina van Twitch of een willekeurig andere kanaalpagina kunnen gebruikers ook naar content zoeken met behulp van de zoekbalk bovenaan in het midden van het scherm. Wanneer je een woord begint te typen, zie je de zoeksuggesties van Twitch. Dit zijn voorgestelde zoektermen op basis van directe overeenkomsten voor het woord dat wordt getypt en de populariteit van de categorie of het kanaal, waarbij live content altijd als eerste wordt vermeld. Als je een zoeksuggestie selecteert, ga je rechtstreeks naar de voorgestelde categorie of kanaal. Als je besluit om naar de pagina met zoekresultaten te gaan, in plaats van een zoeksuggestie te selecteren, worden de zoekresultaten die je te zien krijgt gerangschikt op basis van live kanalen, populariteit en zoektermen.
Mobiele contentfeed
Naast het bovenstaande kunnen de mobiele apps van Twitch ook een tabblad met een contentfeed bevatten met twee afzonderlijke verticale feeds die je kunt scrollen, één voor live content en één voor clips. In deze feed tonen we je content van populaire live kanalen, categorieën en clips, evenals content op basis van je regio, taal, apparaat en browser. Als je eerder Twitch hebt bezocht, wordt de scrolbare content in de feed ook voor je gepersonaliseerd op basis van je kijkgeschiedenis. In de feed kun je mogelijk op een knop "Vind ik leuk" of "Niet leuk" klikken, respectievelijk weergegeven door een "Duim omhoog"- of "Duim omlaag"-pictogram. Als je op "Duim omhoog" klikt, zal de feed meer content bevatten van het kanaal dat je leuk vond. Als je op "Duim omlaag" klikt, wordt er in de feed geen content weergegeven van het kanaal dat je al een tijdje niet leuk vond. Lees dit Hulpartikel voor meer informatie over de contentfeed van de mobiele apps.
Zo bepaal je wat je ziet op Twitch
Hoewel onze algoritmische aanbevelingen een belangrijke rol spelen bij het aansturen van het ontdekken door kijkers en de groei van creators, biedt Twitch ingelogde gebruikers de mogelijkheid om hun ervaringen te beheren als aanbevolen content niet aan hun verwachtingen voldoet. Nadat je bent ingelogd, kun je kanalen en categorieën van de Twitch-planken verwijderen door op de drie verticale puntjes naast een kanaal te klikken en vervolgens op "Geen interesse" te klikken. Dit voorkomt dat dat kanaal of die categorie ooit nog eens aan je wordt aanbevolen. Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je deze beperking opheffen in je accountinstellingen. Daarnaast kun je als je van mening bent dat een kanaal op de Twitch-planken de communityrichtlijnen of gebruiksvoorwaarden van Twitch overtreedt, het kanaal melden bij Twitch door op de drie verticale puntjes naast een kanaal te klikken, op "Melden" te klikken en vervolgens de aanwijzingen te volgen. Bovendien, als een gebruiker een andere gebruiker blokkeert, wordt het kanaal van geen van beide gebruikers ooit aanbevolen aan de andere gebruiker. Zie dit Hulpartikel voor meer informatie over hoe je aanbevelingen kunt verwijderen waarin je niet geïnteresseerd bent.
Op de Twitch-pagina's en in de contentfeed van de mobiele apps van Twitch kun je content verbergen die je niet wilt zien door op de drie verticale puntjes te klikken en "Geen interesse" te kiezen. Als je van gedachten verandert, kun je het verbergen van content ongedaan maken in je accountinstellingen. Als je op de drie verticale puntjes klikt, kun je ook de functie "Melden" gebruiken om content aan Twitch te melden voor beoordeling.
Twitch veilig houden
Onze aanbevelingssystemen zijn ontworpen met de nadruk op jouw veiligheid, dus verwijderen we content waarvan we vaststellen dat deze onze communityrichtlijnen of gebruiksvoorwaarden overtreden heeft. Lees voor meer informatie over hoe we omgaan met meldingen van overtredingen van onze communityrichtlijnen onze pagina Handhaving.