Recomandări pe Twitch
Atunci când vizitezi Twitch, îți oferim sugestii pentru a te ajuta să descoperi noi comunități și conținuturi, care credem că-ți vor plăcea. Acest articol trece în revistă abordarea noastră în ceea ce privește formularea de sugestii și oferă informații despre modul în care le poți influența.
Carusel pagină de pornire
În partea de sus a paginii de start a site-ului Twitch, vizitatorii vor găsi Caruselul de pe pagina de pornire, care oferă o previzualizare a canalelor live sau a evenimentelor viitoare. Caruselul prezintă conținut care a fost selectat de personalul Twitch; nu este completat printr-un sistem automat sau prin interacțiunile tale cu Twitch. Twitch poate evidenția anumite segmente ale creatorilor noștri de conținut, evenimente Twitch viitoare sau conținut sponsorizat de către agenții noștri de publicitate. Caruselul Twitch variază în funcție de regiune, pentru a ține cont de diferențele geografice ale creatorilor și ale conținutului lor, cum ar fi limbile vorbite.
Liste pagină de pornire
Imediat sub carusel, vei găsi o serie de liste de conținut orizontale derulante diferite, pe care Twitch le numește „liste”. Îți vom arăta întotdeauna liste cu canale și categorii care credem că-ți vor plăcea, dar îți putem arăta și alte liste care pot fi selectate de către personalul Twitch. Listele sunt selectate pentru tine în funcție de limbă, dispozitiv, motor de căutare, implicarea ta în Twitch și statusul de conectare. Dacă ai mai vizitat Twitch înainte, ordinea listelor și a canalelor de pe liste sunt, de asemenea, personalizate pentru tine pe baza istoricului tău de vizionare. Acest lucru înseamnă că folosim informații despre canalele și categoriile pe care le-ai vizionat pe Twitch în trecut pentru a-ți sugera conținut nou care credem că-ți va plăcea. Pentru toate listele Twitch, canalele live sunt plasate mai sus decât canalele care nu sunt live.
Bară navigare stânga
În stânga caruselului și a listelor, utilizatorii Twitch văd bara de „navigare stânga”. Acolo, utilizatorii conectați vor vedea o listă a canalelor pe care le-au urmărit, cu canalele live pe primul loc, apoi canalele care nu sunt live, în ordinea numărului de videoclipuri noi disponibile. După ce urmărești canale, vei vedea canale recomandate, selectate din nou pe baza regiunii, a limbii, a comportamentului de interacțiune și a istoricului de vizionare. Odată ce te afli pe un canal, bara de navigare din stânga va include, de asemenea, o a treia listă, după canalele recomandate, care enumeră canale similare cu cel pe care îl urmărești în prezent.
Răsfoire pagină
De pe pagina de pornire Twitch sau de pe orice pagină de canal, vizualizatorii pot da întotdeauna clic pe butonul „Răsfoire” din stânga sus a ecranului, pentru a găsi conținut suplimentar. Pe Răsfoire pagină de pe Twitch, poți căuta conținut fie în funcție de Categorie, care este selectată de emițători, fie în funcție de Canalele live. Apoi poți sorta categoriile sau canalele în funcție de recomandările Twitch sau de numărul de vizualizatori, de la mare la mic.
Bară căutare
De pe pagina de pornire Twitch sau de pe pagina oricărui canal, utilizatorii pot căuta conținut în bara de căutare din partea de sus a ecranului. Când începi să tastezi un cuvânt, vei vedea sugestiile de căutare ale Twitch, care sunt termeni de căutare sugerați pe baza potrivirii directe cu cuvântul tastat și a popularității categoriei sau a canalului, conținutul live fiind întotdeauna listat primul. Dacă alegi o sugestie de căutare, vei merge direct la categoria sau canalul sugerat. Dacă alegi să accesezi pagina cu rezultatele căutării, în loc să alegi o sugestie de căutare, rezultatele pe care le vezi vor fi ordonate în funcție de canalele live, de popularitate și de potrivirea căutării.
Flux conținut mobil
În plus față de cele de mai sus, aplicațiile pentru telefoane mobile ale Twitch pot include, de asemenea, o filă de flux cu conținut cu două fluxuri verticale separate care pot fi derulate, unul pentru conținut live și unul pentru clipuri. În cadrul acestui flux, îți vom arăta conținut de la canale live, categorii și clipuri populare, precum și conținut bazat pe regiunea, limba, dispozitivul și motorul tău de căutare. Dacă ai mai vizitat Twitch înainte, conținutul derulant din flux este, de asemenea, personalizat pentru tine pe baza istoricului tău de vizionare. În flux, este posibil să ai opțiunea de a face clic pe un buton de apreciere sau de respingere, reprezentat de o pictogramă „Degetul mare în sus” sau, respectiv, „Degetul mare în jos”. Dacă faci clic pe „Degetul mare în sus”, fluxul va afișa mai mult conținut de la canalul care îți place, iar dacă faci clic pe „Degetul mare în jos”, fluxul nu va afișa conținut de la canalul care nu-ți place, pentru o anumită perioadă de timp. Pentru mai multe informații referitoare la fluxul de conținut al aplicațiilor pentru telefoane mobile, consultă acest articol de ajutor.
Cum să controlezi ceea ce vezi pe Twitch
În timp ce recomandările noastre algoritmice joacă un rol important în stimularea descoperirii pentru vizualizatori și creșterea creatorilor, Twitch oferă utilizatorilor conectați posibilitatea de a-și controla experiențele în cazul în care conținutul recomandat nu corespunde așteptărilor lor. După ce te conectezi, poți elimina canalele și categoriile din listele Twitch făcând clic pe cele trei puncte verticale de lângă orice canal și apoi pe „Nu mă interesează”. Astfel, canalul sau categoria respectivă nu-ți va mai fi recomandată niciodată. Poți elimina această restricție, dacă te răzgândești, din setările contului tău. În plus, în cazul în care crezi că vreun canal de pe listele Twitch încalcă Instrucțiunile comunității Twitch sau Termenii de utilizare a serviciului, poți raporta canalul către Twitch făcând clic pe cele trei puncte verticale de lângă orice canal, făcând clic pe „Raportează” și apoi urmând instrucțiunile. În plus, dacă un utilizator blochează un alt utilizator, canalul niciunuia dintre ei nu va fi recomandat celuilalt. Pentru mai multe informații despre cum să elimini recomandările care nu te interesează, consultă acest Articol de Ajutor.
Pe toate paginile Twitch și în cadrul fluxului de conținut din aplicațiile pentru telefoane mobile Twitch, poți ascunde conținutul pe care nu vrei să-l vezi, făcând clic pe cele trei puncte verticale și alegând „Nu mă interesează”. Dacă te răzgândești, poți anula conținutul pe care l-ai ascuns, din Setările Contului. De asemenea, dacă faci clic pe cele trei puncte verticale, poți utiliza funcționalitatea „Raportează” pentru a raporta conținutul către Twitch, pentru revizuire.
Păstrarea siguranței pe Twitch
Sistemele noastre de recomandare sunt concepute cu accent pe siguranța ta, așa că eliminăm conținutul despre care stabilim că a încălcat Instrucțiunile comunității sau Termenii de utilizare a serviciului. Pentru mai multe informații despre modul în care tratăm rapoartele de încălcare a Instrucțiunilor comunității, consultă Pagina de restricționare.