Skip to content

Creator Camp

Gjør Twitch-kanalen din mer brukervennlig

 

 

På Twitch burde innholdet ditt være brukervennlig for så mange deler av fellesskapet som mulig – inkludert de som kanskje har et handicap. Dette inkluderer oppdatering av kanalens «Om»-seksjon og bruk av undertekster, i tillegg til å vurdere enkelte tiltak i selve innholdet du strømmer (som f.eks. å skru på undertekster i spill du spiller). I denne Skaperskole-artikkelen byr vi på tips og instruksjoner for hvordan du gjør innholdet ditt mer brukervennlig på Twitch.

Å lage en brukervennlig «Om»-seksjon

 

«Om»-seksjonen til kanalen din lar strømmere tilpasse individuelle paneler, slik at de har all informasjonen de ønsker og trenger at fellesskapet kjenner til om både dem selv og innholdet de produserer. Du kan f.eks. lage separate paneler som omhandler chatteregler, lenker til sosiale medier, dele hva slags maskinvare du bruker på strømme din, og beskrive hva slags type innhold du strømmer.

Du kan gjøre «Om»-seksjonen din brukervennlig for de delene av fellesskapet som bruker en skjermleser ved å legge til beskrivende tekst på panelene dine. Beskrivende, eller alternativ tekst, er en tekst som beskriver et bilde eller en gjenstand på en slik måte at de med redusert syn kan forstå den fulle sammenhengen til innholdet. På en side hvor innholdsleverandøren bruker grafikk som overskrift i «Om»-seksjonspanelet, kan beskrivende tekst for panelseksjonen være veldig nyttig. En effektiv måte å bruke beskrivende tekst på vil f.eks. være «Toppbilde: En lilla fargeovergang med «Om» skrevet i oppblåste, hvite bokstaver sammen med et bilde av BleedPurple-uttrykksikonet,» skrevet rett over panelet på kanalsiden. 

Bruke undertekster

 

Utvidelser for undertekster gir fellesskapet muligheten til å oppleve innholdet ditt uten lyden på og er også veldig hendig for døv og tunghørte seere. Du finner flere alternativer for undertekst-utvidelser via Utvidelser-seksjonen på innholdsleverandørkontrollpanelet . Der kan du bruke søkelinjen til å søke etter «undertekster» eller «stream captions». Det er viktig å velge den undertekstutvidelsen som fungerer best for deg, men her har du vår liste over anbefalinger:

 

Det kan hende du heller vil bruke en tilleggsfunksjon i strømmeprogramvaren din. Da har bl.a. OBS et tillegg som kan gi en god undertekstopplevelse for strømmere og seere ved å bruke Google Cloud Speech Recognition API. Dette tillegget bruke Twitch sin støtte for undertekster og lar seere skru undertekster av/på ved å klikke på et bilde i strømmens videospiller på både direktesendinger og VOD-er på PC, Android og iOS.
Om du ønsker å lære mer om undertekster kan du sjekke denne Twitch-hjelpeartikkelen
Denne tilleggsfunksjonen er for øyeblikket utilgjengelig for Streamlab OBS og Twitch Studio.

Konfigurere undertekster via Twitch-utvidelser

 

  1. For å installere en utvidelse for undertekster, må du klikke på «Legg til»-knappen ved siden av utvidelsen for å legge den til i utvidelsesbiblioteket ditt. Etter å ha klikket på denne, vil et vindu åpnes med instrukser for hvordan du legger til utvidelsen som et «Videooverlegg.» 
  2. Øverst til venstre på siden, klikk på «Mine utvidelser»-fanen. Her ser du installerte og aktiverte utvidelser. Under utvidelsen for undertekster, må du klikke på «Aktiver». Det vil kanskje være flere alternativer her, men du må velge «Bruk som overlegg 1». Du vil nå få se et nytt vindu hvor du må bekrefte at utvidelsen er aktiv. 
  3. Etter at utvidelsen er aktivert, klikk på tannhjulet i boksen for den aktive utvidelsen for å åpne vinduet på nytt. I dette vinduet klikker du på lenken som bringer deg til undertekstkontrollpanelet, hvor du må logge inn med Twitch-kontoen din for å få tilgang til verktøyet. For å starte undertekstene, må du klikke på «På» for at undertekstene skal begynne. De kommer til å dukke opp når strømmingen går liv, og fellesskapet kan justere innstillingene etter eget behov via en meny på skjermen. Så fort du er ferdig med strømmingen, eller om du trenger å dempe lyden, pass på at du skrur av eller avslutter kontrollpanelet. 

Ved å sørge for at innholdet er brukervennlig, så sørger du også for at fellesskapet er åpent for alle. Ønsker du å lære mer om bygging av fellesskapet ditt på Twitch? Ikke glem å sjekke ut de andre Skaperskole-artiklene våre.